ua en ru

Маск запропонував 1 млрд доларів "Вікіпедії" за зміну назви

Маск запропонував 1 млрд доларів "Вікіпедії" за зміну назви Фото: Ілон Маск (Getty Images)

Мільярдер Ілон Маск запропонував інтернет-енциклопедії "Вікіпедія" 1 млрд доларів за умови, що вона змінить свою назву на "Дікіпедія".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення Маска у Twitter.

Раніше Маск розмістив скріншот особистого звернення співзасновника Wikipedia Джиммі Вейлса, у якому йдеться, що сайт "не продається".

"Я дам їм мільярд доларів, якщо вони перейменують свій сайт на "Дікіпедія". Будь ласка, додайте це на мою вікі-сторінку. В інтересах точності", - написав Маск.

Коли один із користувачів, журналіст Ед Крассенштейн, запропонував онлайн-енциклопедії прийняти угоду, заявивши, що вона "завжди може змінити її назад після того, як ви її заберете", Маск додав до своєї пропозиції умову.

"Мінімум через один рік. Я ж не дурень", - написав він.

Раніше Маск зробив кілька дописів із критикою Фонду Вікімедіа - некомерційної організації, на базі якої функціонує Вікіпедія, - за те, що вони просять грошей.

"Ви коли-небудь замислювалися, чому Фонд Вікімедіа вимагає так багато грошей? Для роботи Вікіпедії вони точно не потрібні. Ви можете буквально вмістити копію всього тексту на своєму телефоні! Так на що ж потрібні гроші? Допитливі уми хочуть знати...", - написав Маск.

Критика Маска

Останнім часом Маск зазнав жорсткої критики з боку деяких кіл за дезінформацію щодо платформи Twitter після того, як він придбав її і запровадив низку змін.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.