ua en ru

Макрон - Сі Цзіньпіну: розраховую, що повернете РФ до тями та всіх за стіл переговорів

Макрон - Сі Цзіньпіну: розраховую, що повернете РФ до тями та всіх за стіл переговорів Фото: китайський лідер Сі Цзіньпін та президент Франції Еммануель Макрон (Getty Images)

Президент Франції Еммануель Макрон розраховує, що китайський лідер Сі Цзіньпін допоможе у врегулюванні війни Росії проти України і поверне сторони за стіл переговорів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian та TF1.

Сьогодні під час офіційної зустрічі Макрона та Сі Цзіньпіна у Пекіні французький президент прокоментував війну в Україні. На його думку, Китай може вплинути на Росії та допомогти відновленню переговорів.

"Російська агресія в Україні завдала удару по стабільності. Я знаю, що можу розраховувати на те, що ви повернете Росію до тями та всіх за стіл переговорів", - сказав Макрон.

Лідер Франції наголосив, що Китай може відіграти "важливу роль" у пошуках миру, і привітав "готовність Пекіну взяти на себе зобов’язання щодо врегулювання".

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон разом з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн прибули до Китаю з офіційним візитом.

У Пекіні Макрон зустрівся з китайським лідером Сі Цзіньпінем, після чого розпочалися тристоронні переговори у Народному палаці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.