ua en ru

У Львівській області викрили підпільне виробництво неякісних комплектуючих до зброї

У Львівській області викрили підпільне виробництво неякісних комплектуючих до зброї Фото: у Львівській області викрили підпільне виробництво комплектуючих до зброї (t.me/mvs_ukraine)

У Львівській області викрили незаконне виробництво неякісних комплектуючих до зброї, які надалі реалізовували українським військовим на бойові позиції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство внутрішніх справ України.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції, мешканці Львова – батько та син, облаштували приміщення під виробництво глушників до зброї. Долучивши ще двох громадян, налагодили їх збут під українським брендом.

Фото: у Львівській області викрили підпільне виробництво комплектуючих до зброї (t.me/mvs_ukraine)

Продавали пристрої для безшумної стрільби через інтернет-магазини із зазначенням хибних характеристик товару, а також фізичним та юридичним особам.

Надалі глушники потрапляли на фронт, де їх використання під час ведення бойових дій. Проте в результаті неякісних комплектуючих погіршувалась точність стрільби, що інколи навіть призводило до їх розриву.

На скарги від покупців підпільні виробники не звертали увагу. Аналогічні скарги надходили й до офіційного виробника, який звернувся до правоохоронців.

Поліцейські завершили досудове розслідування у даній справі. Обвинувальний акт, затверджений Львівською обласною прокуратурою, скеровано до суду стосовно учасників злочинної групи.

У разі доведення вини правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Нагадаємо, днями міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, коли в Україні запустять реєстр зброї.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.