ua en ru

Кулеба відвідає Брюссель, Гаагу та Нью-Йорк, щоб посилити підтримку України

Кулеба відвідає Брюссель, Гаагу та Нью-Йорк, щоб посилити підтримку України Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба продовжить своє міжнародне відрядження, яке перервав через візит президента США Джо Байдена до Києва. Він відвідає Брюссель, Гаагу та Нью-Йорк.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МЗС у Facebook.

За його словами, у Брюсселі відбудеться перша тристороння зустріч Україна-ЄС-НАТО для координації зусиль щодо зброї, тренувань, збільшення обсягів оборонної промисловості.

У Гаазі Кулеба проведе переговори щодо зброї, вступу України до ЄС і візьме участь у заходах з нагоди річниці повномасштабного вторгнення.

У Нью-Йорку міністр буде присутній на Генасамблеї ООН, Раді Безпеки, а також проведе низку зустрічей, щоб посилити підтримку України та формулу миру.

Кулеба також прокоментував візит Джо Байдена до Києва.

"Цей візит є перемогою українського народу і президента Зеленського. Він здійснений всупереч всьому заради перемоги України і всього вільного світу. Чіткий сигнал на болота - вас ніхто не боїться", - зазначив він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба взяв участь у Мюнхенській безпековій конференції. Проте глава МЗС скасував раніше анонсовану поїздку до Брюсселя через візит американського президента Джо Байдена до Києва.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.