ua en ru

Коригував удари по Києву. Жителя столиці засудили до 15 років ув'язнення

Коригував удари по Києву. Жителя столиці засудили до 15 років ув'язнення

Суд засудив до 15 років позбавлення волі мешканця Києва, який коригував ворожі удари по столиці з РСЗВ "Град" та "Смерч".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Служба безпеки зібрала обґрунтовані докази провини ще одного поплічника рашистів, який коригував прицільні ракетні удари по Києву на початку повномасштабного вторгнення", - зазначили у спецслужбі.

Як з'ясували в СБУ, саме за наведенням зрадника у березні минулого року російські окупанти обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град" та "Смерч" один із районів столиці.

Внаслідок ворожого обстрілу двоє людей загинули, ще четверо - отримали поранення.

Зловмисника затримали того ж місяця. Як свідчать дані слідства, злочинцем виявився мешканець Святошинського району Києва, який підтримав збройну агресію Росії.

Він створив публічний телеграм-канал, де розміщував координати базування українських захисників та локації критичної інфраструктури. Серед активних користувачів цього інтернет-ресурсу були учасники окупаційних угруповань Росії, які використовували відомості для обстрілу столиці.

Крім того, зловмисник закликав через соцмережу підтримати російських загарбників та виправдовував їхні військові злочини.

Під час обшуків у нього виявили електронні файли зі списком та координатами українських військових об'єктів.

Суд визнав зрадника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (держзміна, вчинена в умовах воєнного стану).