ua en ru

Кооперація благодійності - рецепт Гуманітарного хабу Харківської ТЕЦ-5

Близько 150 тонн гуманітарної допомоги за тридцять тижнів війни зібрав та передав мешканцям Слобожанщини Гуманітарний хаб Харківської ТЕЦ-5. Про це розповів голова правління теплоцентралі Олександр Мінкович.

Кооперація благодійності - рецепт Гуманітарного хабу Харківської ТЕЦ-5

"Наш Гуманітарний хаб взаємодії і підтримки харків'ян оперативно організувався з перших днів війни за сприяння Благодійного фонду "Майбутнє - дітям". Сім місяців військової агресії показали, що люди значною мірою позбавлені елементарних можливостей заробляти і купувати. Але це не скасовує їхніх потреб дбати про свої родини, а також зазвичай про тих, хто не спроможний піклуватися про себе самотужки. Ми всіляко намагаємося полегшити сьогодення найбільш незахищених людей - пенсіонерів, інвалідів, багатодітних родин, які змушені виживати під невпинними обстрілами та прильотами у важкодоступних нині районах міста й області", - говорить Олександр Мінкович.

На його переконання, навіть потужним підприємствам та організаціям за таких умов поодинці вдалося б небагато. Тому Гуманітарний хаб ТЕЦ-5 обрав шлях кооперації доброчинців.

Понад десять благодійних організацій залучив для допомоги слобожанам Гуманітарний хаб Харківської ТЕЦ-5. Це БФ "Майбутнє - дітям", Благодійний фонд Ігоря Вовчанчина, Міжнародний благодійний фонд "100 справ", БФ "Відродження та підтримка", "Східний рубіж", BlueCheckUkraine, Український Християнський Благодійний Фонд "Покров", Фонд "Якість життя", "Global Emprovement Mission" тощо.

Кооперація благодійності - рецепт Гуманітарного хабу Харківської ТЕЦ-5"Особливі теплі слова від усіх слобожан адресуємо Уманському Свято-Покровському храму. Щотижня звідти привозить 2-4 тонни вантажів для нашого Гуманітарного хабу Зінаїда Сорока. Це звичайна жінка. У волонтерському середовищі її називаємо Баба Зіна, на передовій її дали позивний Бабка-легенда. І справді, те, що вона робить для громади Слобожанщини - це вже свого роду легенда.

Кооперація благодійності - рецепт Гуманітарного хабу Харківської ТЕЦ-5

Дякуємо щиро усім нашим партнерам. За цей період спільними зусиллями ми зібрали і передали містянам близько 150 тонн продуктів, ліків, предметів гігієни та першочергових потреб. Впевнений, коло донорської підтримки в рамках нашого Гуманітарного хабу розширюватиметься, бо Харків і його мешканці того варті", - сказав керівник ТЕЦ-5 Олександр Мінкович.

Кооперація благодійності - рецепт Гуманітарного хабу Харківської ТЕЦ-5