ua en ru

AliExpress дозволив новий спосіб оплати товарів, щоб збільшити продажі

AliExpress дозволив новий спосіб оплати товарів, щоб збільшити продажі Фото: китайський AliExpress намагається підвищити свій дохід, впроваджуючи оплату товарів після доставки (GettyImage)

Китайський ритейлер Alibaba дозволив покупцям в Європі оплачувати покупки на AliExpress після отримання товарів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, таким чином компанія намагається підвищити глобальні продажі. Останнім часом, за словами AliExpress, попит постраждав через ослаблення євро щодо долара США, зміни в податкових правилах Євросоюзу та збої в ланцюзі поставок і логістиці, спричинені війною Росії проти України.

"Послуга спочатку буде розгорнута в Німеччині, Іспанії й Франції та може поширитися на інші міжнародні ринки. Представник AliExpress сказав, що до великих європейських міст, як-от Париж і Мадрид, товар може бути доставлений протягом 10 робочих днів. Для більш віддалених районів Європи час доставки в середньому становить від 15 до 20 днів", - підкреслює WSJ.

Видання розповідає, що функція під назвою "купуйте зараз, платіть пізніше" дозволяє оплачувати товари частинами за допомогою кредитних карток, що забезпечує фінтех-компанія Splitit Payments. Компанія також надає гарантію доставки, яка передбачає певну компенсацію покупцям, якщо їхній товар не буде доставлено вчасно.

WSJ нагадує, що проблеми маркетплейсу AliExpress почалися після вторгнення Росії в Україну, коли всі чотири акціонери російського підрозділу "AliExpress Росія", серед яких материнська компанія, VK, USM Алішера Усманова та Російський фонд прямих інвестицій, відмовилися продовжувати інвестувати в проєкт.

Крім того, колись один із найшвидше зростаючих технологічних бізнесів Китаю фінтех-гігант Alibaba за останні два фінансових квартали незначно наростив рівень свого доходу порівняно з попередніми періодами. Як засвідчують експерти, це сталося внаслідок уповільнення споживчих витрат під час суворої політики нульового поширення COVID-19 в Китаї.