ua en ru

Китай оштрафував коміків на 2 млн доларів через жарт про військових

Китай оштрафував коміків на 2 млн доларів через жарт про військових Фото: у Китаї оштрафували комедійну трупу через жарт про військових (GettyImages)

Китайська комедійна трупа була оштрафована на 14,7 млн юанів (2,1 млн доларів) через жарт про військових, який посилався на гасло президента Сі Цзіньпіна і порівнював поведінку солдат із собачою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BBC.

"Інші собаки, яких ви побачите, змусять вас подумати, що вони чарівні. Ці дві собаки лише нагадали мені... "Бийтеся, щоб перемогти, викуйте зразкову поведінку", - пожартував комік Лі Хаоші.

Друга частина його жарту - це гасло, яке президент Китаю Сі Цзіньпінь оприлюднив у 2013 році, як мету для китайських військових.

Влада Китаю зазначила, що компанія "Shanghai Xiaoguo Culture Media" у якій працював Лі принизила народну армію.

"Ми ніколи не дозволимо будь-якій компанії чи особі використовувати китайську столицю як сцену для безпідставного наклепу на славетний імідж НОАК (Народно-визвольної армії)", - заявили в пекінському підрозділі Міністерства культури та туризму Китаю.

Діяльність "Shanghai Xiaoguo" в китайській столиці призупинена на невизначений термін. Контракт із Лі Хаоші компанія розірвала.