ua en ru

Кім про школи Миколаєва: залишаються цілями для росіян, тому їх відкриття неможливе

Кім про школи Миколаєва: залишаються цілями для росіян, тому їх відкриття неможливе Фото: голова Миколаївської ОВА Віталій Кім (Віталій Носач, РБК-Україна)

Школи в Миколаєві досі залишаються цілями у російських загарбників. Тому поки їх відкрити для відвідування учнями неможливо.

Про це заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Новин-N".

"Питання дуже складне (про відкриття шкіл, - ред.). Наразі робляться укриття, але це питання безпеки. В області працюють деякі заклади, де навчаються діти. Ми знаходимося в зоні, де будь-якої миті окупант може вдарити. Ця загроза досі існує, в тому числі через розвіддані", - заявив він.

За його словами, особливість Миколаївської області в тому, що тривалий час вона була прифронтовою, і заклади освіти використовувалися раніше військовими - на тиждень, навіть на два.

"У росіян вони всі позначаються, як цілі. Вони тупі, і іноді б'ють по цілях через пів року, коли військові звідти вже поїхали. Я знаю це, точно знаю. Тому я дуже боюся, що прийде в них якийсь новий начальник ракетних військ і скаже: мені терміново треба щось зробити! І вони вдарять по цілях, не знаючи навіть, що це. І ці цілі - це заклади освіти", - заявив Кім.

Він додав, що справді були наміри відкрити школи в Миколаєві - були проведені наради з представниками ГУР, СБУ, і відповідь наразі така "Поки що ні, трохи пізніше".

Миколаївська область

Наприкінці минулого року українські військові звільнили від російських окупантів місто Снігурівка, а також низку інших населених пунктів на півдні.

В свою чергу голова ОВА Віталій Кім попередив, що окупанти залишили за собою багато мін, тому він закликав жителів деокупованих територій бути обережними.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.