ua en ru

В Киевской области задержали криминального авторитета из Грузии

В Киевской области задержали криминального авторитета из Грузии Фото: задержание (РБК-Украина)

Мужчина был объявлен в розыск за совершение тяжкого преступления в Киевской области

Полиция задержала криминального авторитета из Грузии, который скрывался от правосудия за совершение тяжкого преступления в Киевской области. Об этом сообщает пресс-служба полиции.

Сообщается, что гражданин иностранного государства был объявлен в розыск полицией Киевской области за нанесение тяжких телесных повреждений жителю пгт Ворзель.

Так, в начале марта 2017 года в Киевской области в одном из продуктовых магазинов пгт Ворзель, неизвестный нанес ножевые ранения местному жителю. С места происшествия нападавший скрылся, а потерпевший был доставлен в больничное учреждение с проникающим повреждением легкого и ребер.

По данному факту Ирпенским отделением полиции в Киевской области было начато уголовное производство по ч.1 ст.121 (умышленное тяжкое телесное повреждение) Уголовного кодеса Украины.

После проведения оперативно-розыскных мероприятий правоохранители установили, что к преступлению причастен 49-летний уроженец Грузии, в прошлом известный, как "вор в законе", а ныне - криминальный авторитет.

Департаментом внутренней безопасности Национальной полиции Украины был проведен ряд оперативных мероприятий для установления места нахождения злоумышленника. Бойцы отдела быстрого реагирования Департамента внутренней безопасности НПУ "взяли" уголовника на одной из квартир в Киевские области. Мужчину доставили в Ирпенское отделение полиции, где ему уже сообщено подозрение.

ВНУТРІШНЯ БЕЗПЕКА НАЦПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ЗАТРИМАЛА КРИМІНАЛЬНОГО А...

ВНУТРІШНЯ БЕЗПЕКА НАЦПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ЗАТРИМАЛА КРИМІНАЛЬНОГО АВТОРИТЕТА, ЯКИЙ ПЕРЕХОВУВАВСЯ ВІД ПРАВОСУДДЯ ЗА ВЧИНЕННЯ ТЯЖКОГО ЗЛОЧИНУ (відео затримання, коментар затриманого) ГРОМАДЯНИН ІНОЗЕМНОЇ ДЕРЖАВИ БУВ ОГОЛОШЕНИЙ У РОЗШУК ПОЛІЦІЄЮ КИЇВЩИНИ ЗА НАНЕСЕННЯ ТЯЖКИХ ТІЛЕСНИХ УШКОДЖЕНЬ МЕШКАНЦЮ ВОРЗЕЛЯ. ПРАЦІВНИКИ ДЕПАРТАМЕНТУ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ ЗА ДОПОМОГОЮ ІНШИХ ОПЕРАТИВНИХ ПІДРОЗДІЛІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ВСТАНОВИЛИ МІСЦЕ ПЕРЕХОВУВАННЯ ЗЛОВМИСНИКА ТА ЗАТРИМАЛИ ЙОГО. На початку березня 2017 року у Київській області було вчинено злочин. У вечірній час, в одному з продуктових магазинів Ворзеля, невідомий завдав ножових поранень місцевому мешканцю у ділянку грудей. З місця події нападник зник, а потерпілий був доставлений до лікарняного закладу з проникаючим пошкодженням легені та ребер. За цим фактом Ірпінським відділенням ГУНП у Київській області було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Після проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до злочину причетний 49-річний уродженець Грузії, в минулому відомий, як «злодій в законі», а нині – кримінальний авторитет. В минулому мав судимість за вбивства, скоєні за кордоном, а в 2014 році чоловік був засуджений на 8 років позбавлення волі за ч.3 ст.187 (Розбій) КК України і відбував покарання на території Житомирської області. Загальний стаж відсидки – 27,5 років. Достроково звільнився з місць позбавлення волі у вересні 2016 року. А вже через півроку він використав холодну зброю, як аргумент під час суперечки з незнайомцем. Зважаючи на суспільну небезпечність розшукуваної особи, на допомогу карному розшуку поліції Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України було проведено низку оперативних заходів задля встановлення місцезнаходження зловмисника. Спільно з іншими оперативними службами НПУ працівники ДВБ вийшли на слід підозрюваного. Бійці відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки НПУ «взяли» кримінальника на одній з квартир у Київські області, де той сподівався відсидітися. Чоловіка доставили до Ірпінського відділення поліції, де йому вже повідомлено підозру. На затриманого чекає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинення злочину «авторитет» має змогу знову потрапити у звичні для нього місця на строк від 5 до 8 років.

Опубліковано Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України 19 грудня 2017 р.

Напомним, в конце ноября киевская полиция сорвала "встречу" криминальных авторитетов, всех участников, а это - более 60 человек - доставили в управление полиции для проведения тщательной проверки.