ua en ru

У Київській області затримали кримінального авторитета з Грузії

У Київській області затримали кримінального авторитета з Грузії Фото: затримання (РБК-Україна)

Чоловік був оголошений у розшук за вчинення тяжкого злочину в Київській області

Поліція затримала кримінального авторитета з Грузії, який переховувався від правосуддя за скоєння тяжкого злочину в Київській області. Про це повідомляє прес-служба поліції.

Повідомляється, що громадянин іноземної держави був оголошений в розшук поліцією Київської області за нанесення тяжких тілесних ушкоджень жителю смт Ворзель.

Так, на початку березня 2017 року в Київській області в одному з продуктових магазинів смт Ворзель, невідомий наніс ножові поранення місцевому жителю. З місця події нападник втік, а потерпілий був доставлений до лікарняного закладу з проникаючим пошкодженням легені і ребер.

За даним фактом Ірпінським відділенням поліції в Київській області було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодеса України.

Після проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до злочину причетний 49-річний уродженець Грузії, в минулому відомий, як "злодій в законі", а нині - кримінальний авторитет.

Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України було проведено ряд оперативних заходів для встановлення місця перебування зловмисника. Бійці відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки НПУ "взяли" кримінальника на одній з квартир в київській області. Чоловіка доставили в Ірпінське відділення поліції, де йому вже повідомлено про підозру.

ВНУТРІШНЯ БЕЗПЕКА НАЦПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ЗАТРИМАЛА КРИМІНАЛЬНОГО А...

ВНУТРІШНЯ БЕЗПЕКА НАЦПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ЗАТРИМАЛА КРИМІНАЛЬНОГО АВТОРИТЕТА, ЯКИЙ ПЕРЕХОВУВАВСЯ ВІД ПРАВОСУДДЯ ЗА ВЧИНЕННЯ ТЯЖКОГО ЗЛОЧИНУ (відео затримання, коментар затриманого) ГРОМАДЯНИН ІНОЗЕМНОЇ ДЕРЖАВИ БУВ ОГОЛОШЕНИЙ У РОЗШУК ПОЛІЦІЄЮ КИЇВЩИНИ ЗА НАНЕСЕННЯ ТЯЖКИХ ТІЛЕСНИХ УШКОДЖЕНЬ МЕШКАНЦЮ ВОРЗЕЛЯ. ПРАЦІВНИКИ ДЕПАРТАМЕНТУ ВНУТРІШНЬОЇ БЕЗПЕКИ ЗА ДОПОМОГОЮ ІНШИХ ОПЕРАТИВНИХ ПІДРОЗДІЛІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ ВСТАНОВИЛИ МІСЦЕ ПЕРЕХОВУВАННЯ ЗЛОВМИСНИКА ТА ЗАТРИМАЛИ ЙОГО. На початку березня 2017 року у Київській області було вчинено злочин. У вечірній час, в одному з продуктових магазинів Ворзеля, невідомий завдав ножових поранень місцевому мешканцю у ділянку грудей. З місця події нападник зник, а потерпілий був доставлений до лікарняного закладу з проникаючим пошкодженням легені та ребер. За цим фактом Ірпінським відділенням ГУНП у Київській області було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Після проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до злочину причетний 49-річний уродженець Грузії, в минулому відомий, як «злодій в законі», а нині – кримінальний авторитет. У минулому мав судимість за вбивства, скоєні за кордоном, а в 2014 році чоловік був засуджений на 8 років позбавлення волі за ч. 3 ст. 187 (Розбій) КК України і відбував покарання на території Житомирської області. Загальний стаж відсидки – 27,5 років. Достроково звільнився з місць позбавлення волі у вересні 2016 року. А вже через півроку він використав холодну зброю, як аргумент під час суперечки з незнайомцем. Зважаючи на суспільну небезпечність розшукуваної особи, на допомогу карному розшуку поліції Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України було проведено низку оперативних заходів задля встановлення місцезнаходження зловмисника. Спільно з іншими оперативними службами НПУ працівники ДВБ вийшли на слід підозрюваного. Бійці відділу швидкого реагування Департаменту внутрішньої безпеки НПУ «взяли» кримінальника на одній з квартир у Київські області, де тієї сподівався відсидітися. Чоловіка доставили до Ірпінського відділення поліції, де йому вже повідомлено підозру. На затриманого чекає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинення злочину «авторитет» має змогу знову потрапити у звичні для нього місця на строк від 5 до 8 років.

Опубліковано Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України 19 грудня 2017 р.

Нагадаємо, наприкінці листопада доиевская поліція зірвала "зустріч" кримінальних авторитетів, усіх учасників, а це - понад 60 осіб - доставили в управління поліції для проведення ретельної перевірки.