ua en ru

У Києві та низці областей оголошені повітряні тривоги. Є загроза ударів БПЛА і ракетами

У Києві та низці областей оголошені повітряні тривоги. Є загроза ударів БПЛА і ракетами Фото: у Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу (Getty Images)

Повітряна тривога оголошена у багатьох областях України, в тому числі у Києві, у ніч проти неділі, червня. Моніторингові групи інформують про загрозу ворожих дронів-камікадзе, а також є дані про дані про активність російських літаків - носіїв ракет.

Про це передає РБК-Україна, посилаючись на карту повітряної тривоги та обласні військові адміністрації.

Масові тривоги було оголошено близько 01:50 в Україні. Сигнали про загрозу чергових повітряних атак противника залунали в:

  • Києві та Київській області,
  • Дніпропетровській,
  • Харківській,
  • Житомирській,
  • Вінницькій,
  • Черкаській,
  • Миколаївській,
  • Херсонській,
  • Запорізький,
  • Донецькій,
  • Полтавській,
  • Одеській областях.

У Києві та низці областей оголошені повітряні тривоги. Є загроза ударів БПЛА і ракетами

Карта тривог (фото: t.me/alarmukraine)

Жителів вказаних регіонів просять бути в укриттях, а також пам'ятати про правило "двох стін".

"У столиці оголошено повітряну тривогу! Прямуйте до укриття!" - йдеться в повідомленні Київської міської військової адміністрації.

Окрім інформації про проліт ворожих дронів у ряді областей, моніторингові групи пишуть про російські літаки Ту-95МС, які в районі Каспійського моря здійснили пуск ракет Х-101/555.

Тривоги розширилися

Близько 02:20 сигнали повітряних тривог також залунали у низці інших областей на заході нашої країни, зокрема, в

  • Івано-Франківській,
  • Тернопільській,
  • Хмельницькій областях.

У Києві та низці областей оголошені повітряні тривоги. Є загроза ударів БПЛА і ракетами

Карта тривог уночі 4 червня (фото: t.me/alarmukraine)

Біля 02:35 до червоної зони на карті тривог долучилися й Львівська, Закарпатська та Волинська області.

Таким чином повітряні тривоги оголошені по всій території країни.

У Києві та низці областей оголошені повітряні тривоги. Є загроза ударів БПЛА і ракетами

Карта тривог уночі 4 червня (фото: t.me/alarmukraine)

У міністерстві внутрішніх справ закликають дотримуватись інформаційної тиші під час тривоги.

"У низці областей України оголошено повітряну тривогу. Вкотре нагадуємо базові правила, аби не нашкодити собі та нашим захисникам", - йдеться у повідомленні в Telegram МВС.

У Києві та низці областей оголошені повітряні тривоги. Є загроза ударів БПЛА і ракетами

У Київській області працює ППО

Про роботу систем протиповітряної оборони на підступах до столиці поінформували близько третьої години ночі в Київській ОВА та міській військовій адміністрації.

"В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!" - оголосили у Київській МВА.

"Сили ППО вже працюють. Не нехтуйте сигналом "повітряна тривога" - перебувайте в укриттях до відбою. А також пам'ятайте про заборону фото- та відеофіксації роботи наших захисників", - йдеться у повідомленні.

Скасування тривог

Близько 04:20 сигнали про загрозу повітряних атак почали відключати у різних областях. Спочатку скасування відбулося у західних регіонах, а після "червона" зона на карті майже зникла повністю, за винятком Сумської області.

ППО збила всі цілі на Київщині

Пізніше начальник Київської МВА Сергій Попко повідомив, що цієї ночі росіяни атакували Україну ракетами, запущеними з району Каспію стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, а також безпілотниками.

"За попередньою інформацією, до столиці жодна повітряна ціль не долетіла. Все, що прямувало у бік міста - ППО знищило ще на далеких підступах", - зазначив чиновник.

Нічні атаки РФ по Україні

РФ протягом травня значно посилила повітряні атаки по містах України за допомогою ударних дронів типу Shahed і різних типів ракет, які країна агресор частіше проводила в нічний час. Такі удари росіяни продовжують у червні.

Остання ворожа атака відбувалася вночі 2 червня. Українські захисники знищили всі 15 крилатих ракет і 21 дрон "Шахед". При цьому у Київській області через падіння уламків є поранені.