ua en ru

У Києві перейменують монумент "Батьківщина-мати"

У Києві перейменують монумент "Батьківщина-мати" Фото: "Батьківщину-мати" в Києві перейменують (Віталій Носач, РБК-Україна)

Національний музей історії України у Другій світовій війні вирішив перейменувати столичний монумент "Батьківщина-мати".

Про це сказав директор музею Юрій Савчук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Українське радіо".

"У нас відбулося засідання вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення. Одне з них - перейменування монумента "Батьківщина-мати" на монумент "Україна-мати"", - розповів Савчук, додавши, що для цього рішення є всі підстави.

Директор музею сподівається, що остаточне рішення про перейменування монумента на "Україна-мати" буде ухвалено до Дня незалежності України, тобто до 24 серпня.

"Має бути відповідний розпорядчий акт, яким є наказ Міністерства культури та інформаційної політики. Мною був затверджений графік необхідних дій, щоб досягнути цієї мети напередодні Дня незалежності", - зазначив він.

Декомунізація "Батьківщини-матері"

Нагадаємо, спочатку на монументі "Батьківщина-мати" у Києві вирішили змінити герб на щиті. Зараз там розміщено герб Радянського Союзу, оскільки монумент було встановлено в часи СРСР. Однак після демонтажу радянської символіки, на монументі встановлять Державний герб України - Тризуб.

Як писало РБК-Україна, у Києві вже почалися роботи з демонтажу радянського герба та оновлення монумента "Батьківщина-мати".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.