ua en ru

У Канаді через крижаний шторм понад 1 млн людей залишилися без електрики

У Канаді через крижаний шторм понад 1 млн людей залишилися без електрики Фото: У Канаді через крижаний шторм понад 1 млн людей залишилися без електрики (Getty Images)

Крижаний дощ і грози обрушилися на деякі райони канадських міст Онтаріо і Квебека. Унаслідок негоди понад один мільйон споживачів залишилися без електрики.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CBC.

Компанія Hydro-Québec направила близько 1100 працівників для відновлення електропостачання, але бригади зіткнулися з більш ніж 2200 перебоями в роботі.

Міністр, відповідальний за район Монреаля, П'єр Фіцгіббон заявив, що 25 відсотків із цих відключень були великими і зачіпали понад 1000 осіб.

За даними Міністерства охорони довкілля Канади, випало 40 міліметрів опадів, більша частина яких - крижаний дощ, що вкрив гілки дерев, ламає гілки і обрушує їх на лінії електропередач.

При цьому Hydro Ottawa назвала шторм найсильнішим у цьому районі з 1998 року.

"Учора ми пережили одну з найруйнівніших крижаних бур з 1998 року. Відтоді у нас були крижані бурі, зовсім нещодавно, у 2017-2018 роках, але нічого, і близько не те, що ми бачили вчора", - йдеться в повідомленні.

У Монреалі надходили численні повідомлення про повалені дерева. Транспорт Квебека заявив, що погодні умови змусили його закрити міст Вікторія, який з'єднує Монреаль з його південними передмістями.

Нагадаємо, у США в результаті торнадо загинули щонайменше п'ять людей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.