ua en ru

Ізраїль самостійно вирішуватиме, як проводити операцію в Секторі Газа, - Білий дім

Ізраїль самостійно вирішуватиме, як проводити операцію в Секторі Газа, - Білий дім Фото: представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі (Getty Images)

Ізраїль сам повинен вирішувати, як і коли проводити наземну операцію проти бойовиків ХАМАС.

Про це заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його відеобрифінг.

"Ми вважаємо, що Армія оборони Ізраїлю має сама вирішувати, як проводити операції. Ми не збираємося диктувати їм умови", – заявив Кірбі.

За його словами, Сполучені Штати не можуть прогнозувати будь-які майбутні операції Ізраїлю, оскільки це було б недоречно.

Також у своєму виступі Кірбі зазначив, що Сполучені Штати з першої години після нападу бойовиків ХАМАС посилили комунікацію з Ізраїлем, щоб мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти.

"Ця взаємодія продовжується", - додав представник Білого дому.

Вторгнення ХАМАС до Ізраїлю

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію проти терористів. Очікується, що у її рамках пройде введення військ на територію Сектору Газа.

При цьому ізраїльські військові вже провели кілька рейдів у Секторі Газа, в рамках яких було знищено угруповання бойовиків ХАМАС.

Також сьогодні, 23 жовтня, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант наголошував, що його країна планує смертоносну атаку на Сектор Газа.