ua en ru

Хто може стати віце-президентом Трампа: Axios назвав ймовірного кандидата

Хто може стати віце-президентом Трампа: Axios назвав ймовірного кандидата Фото: Дуг Бургум (flickr.com/gageskidmore)

Кандидат в президенти США Дональд Трамп може обрати своїм віце-президентом губернатора штату Північна Дакота Дуга Бургума.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Axios.

За даними чотирьох джерел Axios, губернатор Дуг Бургум швидко просувається вгору у списку можливих віце-президентів Трампа. У команді кандидата в президенти вважають, що Бургум може допомогти здобути підтримку так званих поміркованих виборців.

Зростаючий інтерес до Бургума, за даними Axios, став помітним в останні тижні. Трамп почав часто згадувати Бургума в дискусіях зі своїми прихильниками, а також запросив його з дружиною на великодній бранч до резиденції Мар-а-Лаго.

За словами джерел Axios, Трампу подобається виважена поведінка Бургума та його губернаторський досвід. Крім того, кандидат в президенти вважає Бургума надійним. Бургум, як зауважує Axios, схожий на Майка Пенса, який був віце-президентом під час президентства Трампа у 2017 - 2021 роках.

Крім того, Бургум відкрито підтримував Трампа у багатьох питаннях, включаючи право на аборт. Також Бургум "тихенько" агітує за Трампа, зокрема, виступаючи на консервативних і мейнстримових телеканалах.