ua en ru

ФСБ в окупації за допомогою "психологів" виманює важливу інформацію у населення, - ЦНС

ФСБ в окупації за допомогою "психологів" виманює важливу інформацію у населення, - ЦНС Фото: Ілюстративне фото (Getty Images)

Росіяни завезли на окуповані території України групу так званих "психологів". Вони виманюють важливу інформацію у місцевого населення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Група так званих психологів фактично підконтрольна російській ФСБ. Зазначається, що на тимчасово окупованих територіях Луганської області росіяни відкрили близько 10 кабінетів з надання психологічної допомоги, які вже обслуговують людей.

ЦНС пише, що склад психологів, які прибули з території Російської Федерації, погоджено з ФСБ.

"Психологи мають завдання збирати інформацію про нелояльних мешканців під час сеансів. Також вони здійснюють агітацію за Збройні сили ворога", - додали у Центрі нацспротиву.

Ситуація на окупованих територіях України

Нещодавно Мелітопольський міський голова Іван Федоров розповів, що росіяни на окупованій території України не видають людям ліків, а просто відправляють їх помирати додому.

Також окупанти на захоплених територіях України змушують так званих "чиновників" вступати до лав прокремлівської політичної партії "Єдина Росія".

Російські війська продовжують скоювати злочини в окупованому Токмаку (Запорізька область). Вони заселяються в багатоповерхові будинки, де вже живуть цивільні люди.