ua en ru

Філатов обговорив з керівництвом НАЗК подальшу співпрацю

Філатов обговорив з керівництвом НАЗК подальшу співпрацю Фото: мер Дніпра Борис Філатов (прес-служба)

Дніпро буде містом з нульовою толерантністю до корупції. Мерія втілює декларацію про доброчесність, укладену з Національним агентством з питань запобігання корупції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на мера Дніпра Бориса Філатова під час зустрічі з заступником голови Національного агентства з питань запобігання корупції Артемом Ситником.

Сторони також обговорили подальші етапи взаємодії міськради та НАПК.

"У нас є плани на листопад. Ми зустрічатимемося не лише очно, а й відеозвʼязком. Дніпро буде містом з нульовою толерантністю до корупції. На нас чекає довгий шлях. Та ми раді співпрацювати з колегами НАЗК та навчатися", - сказав під час спільного брифінгу Борис Філатов.

Він також подякував керівнику НАЗК Олександру Новікову за те, що укладена декларація про доброчесність дійсно працює, а не лишається на папері.

Зі свого боку, Артем Ситник наголосив, що основною метою спільної роботи є саме запобігання корупції і повʼязаних з нею ризиків.

"У нас заплановано низку візитів до обласних центрів. Їхня мета - не покарання, хоча у НАЗК є певні інспекційні функції. Насамперед нашою метою є запобігання корупції і розбудова доброчесності на рівні територіальних громад", - пояснив заступник голови НАЗК.

Він також розповів про основні зміни, які сталися після нещодавнього набрання чинності нових законів.

Зокрема, представники НАЗК для різних гілок влади розʼяснюють тонкощі закону про відновлення декларування. Так. у грудні буде відкрито реєстр декларацій, до

31 січня 2024 року публічні службовці мають подати декларації за 2021 та 2022 роки, а з 1 січня 2024 року розпочнеться кампанія декларування за 2023 рік. Змінюються також категорії декларантів - через нові корупційні ризики, спричинені повномасштабною війною.