ua en ru

Філатов: Дніпро придбав потужну газову станцію, що здатна безперебійно працювати під час блекаутів

Філатов: Дніпро придбав потужну газову станцію, що здатна безперебійно працювати під час блекаутів Фото: мер Дніпра Борис Філатов (прес-служба)

Дніпро продовжує готуватися до наступного опалювального сезону. Місто детально проаналізувало досвід минулої зими і відпрацьовує відповідні рішення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на м ера Дніпра Бориса Філатова.

Одним з таких рішень, за словами міського голови, стало придбання потужної газопоршневої установки Jenbacher на 1,5 мВт. Її буде цілком достатньо, аби в разі чергових ракетних обстрілів росіян і блекаутів забезпечити безперебійне подання тепла до сотні будинків і трьох десятків лікарень, шкіл і дитсадків.

"Скажімо відверто, це найпотужніший генератор, який придбали територіальні громади в Україні. Перший схожий був встановлений в Ірпені. Тому ми і далі працюватимемо в цьому напрямі. Плануємо придбати ще генератори", - наголосив мер Дніпра.

На його думку, таке обладнання може бути не лише резервним джерелом живлення, а й видавати потужність як основне.

Станцію вже доставили до однієї з котелень Дніпра, де під неї облаштовано бетонний фундамент та необхідні комунікації.

Придбана Дніпром установка є укомплектованою мініелектростанцією, що майже повністю автоматична та працює на природному газі.

У КП "Теплоенерго" наголошують: це робить її використання ощадливішим, адже кожен кіловат виробленої електроенергії дешевше, ніж на "дизелі". Вона також не потребує обслуговування кожні декілька годин, як генератори.

Крім цього, встановлена на ній система не лише стежить за співвідношенням повітря та пального, а й мінімізує викидні гази та зберігає стабільність роботи енергоцентру.