ua en ru

Єврокомісія не отримувала заявку на продовження заборони експорту зерна з України

Єврокомісія не отримувала заявку на продовження заборони експорту зерна з України Фото: зерно (GettyImagеs)

Єврокомісія не отримувала заявку на продовження тимчасових обмежень із ввезення українського зерна.

Про це повідомляє РБК-Україна, про це заявила речниця Єврокомісії з питань сільського господарства і торгівлі Міріам Гарсія Феррер коментарі PAР.

Вона спростувала інформацію щодо того, що очільник офісу єврокомісара з питань торгівлі Міхаель Гагер нібито подавав пропозицію продовжити чинні обмеження.

"Я не можу підтвердити цю інформацію, тому що вона некоректна", - сказала вона.

Варто нагадати, що сьогодні у ЗМІ з'явилась інформація щодо того, що Гагер нібито запропонував продовжити після 15 вересня тимчасову заборону на імпорт окремих видів української агропродукції.

Заборона на імпорт українського зерна

У травні Євросоюз дозволив п'яти країнам, які межують з Україною, ввести заборону на продаж української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику на внутрішньому ринку. При цьому транзит таких вантажів дозволений для експорту в інші країни. Термін дії цієї заборони мав закінчитися 15 вересня.

При цьому на початку вересня Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія та Словаччина виступили за продовження заборони на імпорт українського зерна у ці країни до кінця року.

Днями Моравецький заявив, що Польща не збирається знімати заборону щодо імпорту агропродукції з України попри рішення, яке ухвалить Брюссель.

Додамо, що Україна та більшість європейських країн проти продовження ембарго на імпорт зерна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.