ua en ru

ЄС оголосив про відправку до Вірменії місії зі 100 спостерігачів

ЄС оголосив про відправку до Вірменії місії зі 100 спостерігачів Фото: ЄС оголосив про відправку до Вірменії місії зі 100 спостерігачів (Getty Images)

Євросоюз має намір відправити свою громадянську місію до Вірменії наступного тижня. До неї увійдуть 100 людей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

Про це вона повідомила за підсумками зустрічі із прем'єром Вірменії Ніколою Пашиняном. Глава Єврокомісії зазначила, що Брюссель – відданий партнер Єревана.

"Наступного тижня ЄС відправить місію зі 100 осіб, яка сприятиме миру та стабільності. Ми вітаємо прогрес, досягнутий шляхом демократичних реформ, і розвиватимемо потенціал нашого плану економічних інвестицій", - йдеться в повідомленні.

Глави МЗС країн Євросоюзу ухвалили рішення про відряджання до Вірменії нової місії цивільних спостерігачів у січні. У Єревані вважають такий крок страховкою від нової ескалації з Азербайджаном.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Вірменія попросила президента Франції Еммануеля Макрона очолити мирні переговори з Азербайджаном. Це стало викликом президенту РФ Володимиру Путіну, що свідчить про втрату контролю над регіональними союзниками.

При цьому в жовтні повідомлялося, що вірменська сторона була готова продовжити мандат російських військових у Нагірному Карабаху відразу на 10-20 років.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.