ua en ru

Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP

Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WP Фото: WP заявляє, що дрони в Україні змінюють війну, як танки під час Першої світової (Getty Images)

Дрони змінюють війну в Україні, як під час Першої світової танки. Безпілотники фактично паралізують небо.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Видання зазначає, що безпілотники заважають руху штурмових груп. Зростання кількості малих дронів на фронті перетворило так звану "сіру зону" на "зону смерті".

Командир взводу ударних БпЛА Code 9.2 окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олександр Настенко розповів WP, що ті бійці, які наважуються рухатися вночі під "поглядами" ворожих безпілотників, "гинуть моментально".

За словами військового, відносно дешеві безпілотники змінили сучасну війну. Спочатку вони дали перевагу Україні, але потім росіяни почали масово виробляти власні дрони.

"Те, що ми зараз спостерігаємо - це бліцкриг безпілотної війни", - сказав керівник штабу компанії BRINC Drones Ендрю Коте.

На його думку, дрони в Україні так само змінюють війну, як свого часу танки у роки Першої світової війни.

Як розповідають українські військові, у радіусі 10 км на полі бою знаходяться 100 дронів. Але важко розрізнити, чиї вони.

При цьому безпілотники допомагають Україні в умовах дефіциту боєприпасів. Хоча українські бійці висловили думку, що артилерійські снаряди вкрай необхідні, інакше можна програти війну.