ua en ru

Дороги, села і міста. В Україні хочуть встановити мінімальну швидкість мобільного інтернету

Дороги, села і міста. В Україні хочуть встановити мінімальну швидкість мобільного інтернету Фото: Україні хочуть встановити мінімальну швидкість мобільного інтернету (GettyImages)

В Мінцифри пропонують запровадити мінімальну швидкість мобільного інтернету по всій Україні. Вона має становити не менше ніж 2 Мбіт/сек.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Середня швидкість мобільного інтернету в Україні має бути щонайменше 2 Мбіт/сек. Цього мінімально достатньо, щоб "зумитися" з колегами зі смартфона в дорозі. Чи публікувати відео в інстаграм та обмінюватися файлами без Wi-Fi", - написав Федоров.

Як наголосив міністр, така швидкість повинна бути в усіх населених пунктах та на дорогах, де є мобільний звʼязок.

У містах фактичний показник значно вищий, а от у деяких селах - навпаки, через меншу кількість базових станцій. Швидкість - один із показників, який оператори використовують як конкурентну перевагу. Проте в новому законі про електронні комунікації такого показника немає. Через це надалі держава не зможе перевіряти, чи дійсно усюди достатня швидкість завантаження", - пояснив Федоров.

Міністр розповів про підготовку змін до законодавства, які дозволять державі контролювати швидкість мобільного інтернету.

"А вам - тестувати її та впливати на якість мобільного інтернету. Щоб рухати цю ідею далі, важлива думка кожного з вас", - додав Федоров.

Нагадаємо, раніше ми пояснювали, чому мобільний зв'язок поступово зникає після вимкнення світла.

Також ми писали про те, що в Україні зʼявився мобільний додаток для навчання дітей без світла та інтернету.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.