ua en ru

У "Дії" тестують виплати за зруйноване житло: хто може подати заяву

У "Дії" тестують виплати за зруйноване житло: хто може подати заяву Фото: у "Дії" тестують виплати за зруйноване житло (РБК-Україна)

На порталі "Дія" стартувало бета-тестування подання заяви на отримання компенсації за повністю зруйноване житло.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу "Дії".

Українці, чиї домівки були знищені через російську агресію, зможуть подати заяву в застосунку "Дія" та отримати компенсацію. Спершу послугу у Київській області, щоб потім масштабувати на інші області.

Подати заяву можуть українці, які:

  • досягли 18 років;
  • мають верифікований РНОКПП;
  • попередньо надіслали повідомлення про зруйноване майно;
  • мають зруйновану домівку на території села Мощун в Гостомельській територіальній громаді або в смт Бородянка Бородянської селищної територіальної громади Київської області;
  • є єдиним власником майна, яке зареєстроване в Державному реєстрі речових прав.

"Після бета-тестування послуга стане доступною для інших населених пунктів, а незабаром і для майна, що має співвласників. Працюємо над розширенням послуги для майна на тимчасово окупованій території України", - зазначили в "Дії".

Долучитися до тестування можна за посиланням.

"єВідновлення"

Нагадаємо, 10 травня в Україні стартувала програма "єВідновлення", у рамках якої українцям будуть виплачувати гроші за пошкоджене та зруйноване житло.

На першому етапі Кабмін буде виплачувати гроші тим громадянам, яким потрібний косметичний ремонт житла. Проте уряд вже почав розширювати програму.

До програми держдопомоги "єВідновлення" також може приєднатись бізнес, який займається продажем будівельних матеріалів й надання послуг з ремонту житла.