ua en ru

Депутати Дніпра звернулися до НАЗК щодо включення Limak у список спонсорів війни

Депутати Дніпра звернулися до НАЗК щодо включення Limak у список спонсорів війни Фото: Депутати Дніпра звернулися до НАЗК щодо включення Limak у список спонсорів війни (прес-служба)

Депутати Дніпровської міської ради звернулися до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо внесення будівельної компанії Limak (Туреччина) до списку міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення прес-служби Дніпровської міськради.

Як відомо, з початком повномасштабного вторгнення фірма кинула будівництво метрополітену у Дніпрі, завдавши збитків місту.

Натомість турецький холдинг продовжує працювати в Росії, де лише за два роки реалізував проекти на суму близько 2 млрд доларів.

"Фінансуючи державний бюджет рф значними надходженнями, турецький холдинг "Лімакгруп" сприяє російській економіці та, відповідно, підтримує дії агресора. (…) Звертаємось із проханням у межах наданих законом повноважень внести турецький холдинг "Лімакгруп" та створені ним компанії, зокрема та не виключно Компанію "ЛІМАК ІНШААТ САНАІ ВЕ ТИДЖАРЕТ АНОНІМ СІРКЕТІ"/ LIMAK INSAAT SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI, до списку міжнародних спонсорів війни", - йдеться у зверненні до НАЗК.

Нині у справі про покинуте будівництво підземки триває низка судових процесів.

Також мер Борис Філатов заявляв, що місто вимагатиме справедливого вирішення ситуації з турецьким підрядником, якого було обрано за міжнародним тендером.

Тоді він анонсував звернення до посольства Туреччини та міжнародних бізнес-спільнот щодо цинічного порушення Limak своїх зобов’язань за контрактом з містом та гарантіями європейським банкам.