ua en ru

Данілов розповів, як удари ATACMS вплинули на застосування авіації РФ на фронті

Данілов розповів, як удари ATACMS вплинули на застосування авіації РФ на фронті Фото: Олексій Данілов, секретар РНБО (Віталій Носач, РБК-Україна)

Росіяни почали менше застосовувати гелікоптери для атак після ударів ракетами ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова в ефірі телемарафону.

"Коли ми почали отримувати ATACMS, застосування першої партії перевищило всі очікування. Майте на увазі, що після цього зменшилися атаки, що стосується гелікоптерів, на наші війська", - розповів Данілов.

Він уточнив, що росіяни також перекинули у "безпечне місце" більшу частину гелікоптерів, які раніше знаходилися на території тимчасово окупованого Криму.

Удари по аеродромах

Нагадаємо, нещодавно українські війська атакували аеродроми у тимчасово окупованих Бердянську та Луганську. Внаслідок цього було знищено та пошкоджено російські гелікоптери і не тільки.

Після цього у ЗМІ з'явилася інформація, що Збройні сили України використовували для атак далекобійні американські ракети ATACMS. Це підтвердив президент України Володимир Зеленський.

Як пишуть журналісти, загалом наша країна отримала близько 20 таких ракет. Але міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що постачання будуть постійними.