ua en ru

Чому корабель РФ "Оленегорський горняк" був уразливим для морських дронів: думка експерта

Чому корабель РФ "Оленегорський горняк" був уразливим для морських дронів: думка експерта Фото: експерт пояснив, чому корабель РФ "Оленегорський горняк" був уразливим для морських дронів (kchf.ru)

Російський десантний корабель "Оленегорський горняк" не обладнаний озброєнням, яке здатне захистити від морських дронів. Тому він виявився легкою ціллю.

Про це у коментарі РБК-Україна заявив військово-морський експерт, оглядач Defence Express Володимир Заблоцький.

Корабель озброєний двома артилерійськими установками АК-725, пусковими установками реактивної системи залпового вогню А-215 "Град-М" та чотирма пусковими установками переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла-2".

Як зазначив Заблоцький, таке озброєння не допомогло б йому захиститись від надводних ударних безпілотників.

"Якщо ми уважно подивимося на відео, то у бік дронів навіть не стріляли. Як повідомляють російські пабліки, взагалі ніхто не стріляв, тому незрозуміло, як їх могли нібито знищити", - наголосив експерт.

Він розповів, що десантний корабель врятувало його місцезнаходження - він стояв на якорі поблизу порту. Якби він був у відкритому морі, то, мабуть, потонув би.

"Вже були фото, де він стоїть правим бортом, прив'язаний до причалу, щоб не перекинутися. Можливо, його врятують, а може й ні, подивимося", - додав Заблоцький.

Що передувало

Нагадаємо, сьогодні російські пропагандисти почали розповсюджувати відео, на якому помітні пошкодження у десантного корабля "Оленегорський горняк". Вони звинувачували в атаці Україну.

Пізніше джерела РБК-Україна в Службі безпеки України підтвердили операцію, під час якої корабель окупантів у Чорному морі атакували надводні дрони.

Більш детально про це можете дізнатися у матеріалі РБК-Україна.