ua en ru

Через загрозу безпеці. Wizz Air припиняє польоти до Молдови

Через загрозу безпеці. Wizz Air припиняє польоти до Молдови Фото: Wizz Air припиняє польоти до Молдови (Facebook)

Один із найбільших лоукостерів Wizz Air ухвалив рішення призупинити всі свої рейси до столиці Молдови Кишинів і назад з 14 березня через загрозу безпеці.

"Авіаоператор Wizz Air призупинив усі польоти до/з Міжнародного аеропорту Кишинева з 14 березня 2023 року. Управління було повідомлено про це рішення електронною поштою, посилаючись на міркування безпеки та охорони повітряного простору в регіоні", - ідеться в повідомленні.

Водночас наголошується, що рішення, ухвалене Wizz Air, створило невизначеність з огляду на те, що 14 лютого авіакомпанія подала заявку на затвердження розкладу польотів на літній сезон, а сьогодні його було затверджено CAA.

"Після аналізу ризиків державні установи визначили, що польоти в національному повітряному просторі можуть здійснюватися безпечно, застосувавши для цього низку процедур, і шкодують про раптове рішення, ухвалене Wizz Air", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше українська розвідка перехопила план РФ щодо дестабілізації політичної ситуації у Молдові.

Після цього президент Майя Санду заявила, що Росія хоче за допомогою людей з військовою підготовкою та опозиційних протестів змінити владу в країні.

Прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що РФ планує захопити аеропорт у Кишиневі для перекидання військ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.