ua en ru

Чемпіонський аллей-уп "Денвера" декласував "Лейкерс": момент дня в НБА

Чемпіонський аллей-уп "Денвера" декласував "Лейкерс": момент дня в НБА Фото: Арон Гордон летить на кільце "Лейкерс" (denverpost.com)

Нагорі підбірки найкращих миттєвостей ігрового вечора в Національній баскетбольній асоціації опинилися оборонець "Денвер Наггетс" Джамал Мюррей та форвард команди Арон Гордон.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний YouTube-канал NBA.

Дует зі стартової п'ятірки "Наггетс" підкорив епізодом у третій чверті протистояння з "Лос-Анджелес Лейкерс". Денверці організували швидку атаку, на фініші якої Мюррей елегантно перекинув м'яч над Леброном, а Гордон ефектно поклав згори над "Королем" Джеймсом.

Стараннями цих та інших хлопців "Денвер" розпочав новий сезон із комфортної перемоги (117:109). Вирішальною для успіху господарів паркету стала стартова чверть, за підсумками якої "Наггетс" привезли 14 очок переваги каліфорнійцям. У ніч проти суботи чинний чемпіон зустрінеться з "Мемфісом".

Найрезультативнішим у цей вечір став Нікола Йокіч. Центровий "Денвера" оформив черговий тріпл-дабл. До свого активу серб записав 29 очок, 13 підбирань і 11 результативних передач. Натомість Гордон набрав 15 пунктів, а також зробив 7 підбирань і віддав 5 асистів.

Хто такий Арон Гордон

Уродженець Сан-Хосе (штат Каліфорнія), на студентському рівні виступав за "Арізону Вайлдкетс". На драфті НБА-2014 обраний "Орландо" під 4-м номером.

У складі "Меджик" відіграв 6,5 років. Посеред сезону 2020/21 був обміняний у "Денвер" разом із Гері Кларком. Ця кампанія – третя повна для універсального форварда в лавах "Наггетс". Чемпіон НБА-2023, здобув "золото" ЧС-2013 серед 19-річних зі збірною США.

У 2020 році підписав контракт із китайським спортивним брендом 361 Degrees, займається благодійністю. У 2018 році зіграв епізодичну роль у спортивній комедії "Дядько Дрю", а два роки потому спільно з репером Мо видав сингл Pull Up.