ua en ru

Британська розвідка назвала мету зрежисованих зустрічей Путіна з генералами

Британська розвідка назвала мету зрежисованих зустрічей Путіна з генералами Фото: Путін намагається перекласти відповідальність за військові невдачі на Шойгу та Герасимова (Getty Images)

Президент РФ Володимир Путін 16 грудня відвідав об'єднаний штаб "спеціальної військової операції". Метою було продемонструвати колективну відповідальність за військові поразки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter .

Як зазначається у зведенні, було показано зустріч Путіна з низкою високопоставлених офіцерів, у тому числі з начальником генерального штабу Валерієм Герасимовим та міністром оборони Сергієм Шойгу. Він зробив пропозиції щодо наступних кроків "спеціальної військової операції". Командувач російської групи військ в Україні генерал Сергій Суровікін був одним із тих, хто виступив з доповіддю.

За даними британської розвідки, на цій зрежисованій зустрічі Путін, ймовірно, мав намір продемонструвати колективну відповідальність за проведення "спеціальної військової операції".

"Ця демонстрація, ймовірно, була спрямована на те, щоб зняти з Путіна відповідальність за військові невдачі, високий рівень смертності і зростання громадського невдоволення мобілізацією. Телевізійні кадри, ймовірно, були призначені також для того, щоб розвіяти чутки в соціальних мережах про звільнення генерала Герасимова ", - наголошується у повідомленні Міноборони Британії.