ua en ru

Борщ за 15 хвилин? Смачний маринований буряк на зиму, який виручить не раз

Борщ за 15 хвилин? Смачний маринований буряк на зиму, який виручить не раз Фото: Маринований буряк на зиму (shuba.life)

Цей простий рецепт маринованого буряка - справжня знахідка для будь-якої господині. Це не лише дуже смачно, але й неймовірно зручно, адже така баночка економить купу часу взимку.

Як приготувати буряк для борщу, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz на Facebook.

Заготівля виходить яскравою, в міру солодкою та кислою, ідеально смакує як самостійна закуска, так і основа для салатів чи перших страв. А готувати її простіше простого!

Що знадобиться для приготування?

Інгредієнти (на 1-літрову банку):

  • Буряк (вже відварений до готовності)
  • Лавровий листок - 1 шт.
  • Духмяний перець - 2 горошини
  • Чорний перець - 4-5 горошин
  • Сіль - 1 ст. ложка (без гірки)
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Оцет 9% -1 ст. ложка

Покрокове приготування:

Заздалегідь відваріть буряк до повної готовності. Дайте йому охолонути, почистьте та натріть на крупній терці. Також можна нарізати соломкою, кубиками чи тонкими кружальцями - як вам більше подобається.

Підготуйте чисту літрову банку. На дно покладіть лавровий листок, духмяний та чорний перець.

Наповніть банку підготовленим буряком. Не варто трамбувати його занадто щільно.

Прямо в банку зверху на буряк висипте сіль та цукор, влийте столову ложку оцту.

Залийте все холодною водою до плічок банки і поставте стерилізувати. Для цього на дно каструлі покладіть рушничок, поставте банку і налийте теплої води. З моменту закипання стерилізуйте рівно 30 хвилин на невеликому вогні.

Обережно дістаньте банку та одразу щільно закатайте кришкою.

Переверніть банки догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Тепер у вас є стратегічний запас для найсмачнішого борщу та салатів на всю зиму!