ua en ru

Близько 70% киян підтримують рішення влади демонтувати радянські пам’ятники, - опитування

Близько 70% киян підтримують рішення влади демонтувати радянські пам’ятники, - опитування Фото: близько 70% киян підтримують рішення влади демонтувати радянські пам’ятники (kyivcity.gov.ua)
Автор: Юлія Бойко

Рішення міської влади Києва демонтувати пам’ятники Ватутіну, Чкалову та іншим радянським діячам вважають правильним майже 70% киян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати опитування групи "Рейтинг".

"Майже 70% опитаних киян підтримують рішення міської влади Києва демонтувати радянські пам’ятники, близько чверті - не підтримують. Серед переселенців підтримують це рішення майже 65%, проти цього - близько 20%", - повідомляє "Рейтинг".

Відповідаючи на запитання "Як ви ставитесь до рішення міської влади Києва демонтувати радянські пам’ятники?", 50% киян обрали відповідь "Цілком підтримую". Ще 18% сказали, що «скоріше підтримують".

Серед переселенців, які зараз мешкають у столиці, 44% повністю підтримують рішення про знесення пам’ятників і 20% - "скоріше підтримують".

Близько 70% киян підтримують рішення влади демонтувати радянські пам’ятники, - опитування

Порівняльне дослідження «Настрої киян та переселенців» проводилося з 16 по 27 лютого серед мешканців Києва та переселенців від 18 років і старше. Опитано 800 киян та 800 переселенців методом інтерв’ю face-to-face. Вибірка репрезентативна за віком і статтю. Статистична похибка – менш як 3,5%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київська міська влада давно зверталася до Міністерства культури з проханням надати дозвіл на демонтаж радянських та імперських пам’ятників.

Одразу після рішення Мінкульту про позбавлення пам’ятників Ватутіну та Чкалову статусу об’єктів культурної спадщини їх було демонтовано.

Зараз очікується рішення Мінкульту щодо пам’ятників Щорсу і Пушкіну.