ua en ru

Близькі до "Північного потоку" компанії заплатять 50 млн гривень штрафу до бюджету України

Близькі до "Північного потоку" компанії заплатять 50 млн гривень штрафу до бюджету України Ілюстративне фото: Близькі до "Північного потоку" компанії заплатять 50 млн гривень штрафу до бюджету України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Німецька та люксембурзька компанії сплатять 50 мільйонів гривень штрафу до українського бюджету. 2019 році вони здійснили концентрацію, створивши компанію "Wintershall DEA AG".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка.

За даними АМКУ, мова йде про німецьку "BASF S.E" та люксембурзьку "LetterOne Holdings SA". Вони у 2019 році всупереч українському законодавству без дозволу АМКУ здійснили концентрацію, створивши компанію "Wintershall DEA AG".

На той час згадані компанії були дотичні до проекту "Північний потік - 2", хоча, як зазначають їхні представники, після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну, вийшли з нього.

"Це не скасовує того факту, що концентрація була проведена без дозволу Антимонопольного комітету України – за це кожна з двох компаній заплатить по 25 мільйонів гривень до українського бюджету", - написав Кириленко.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Антимонопольний комітет України прийняв до розгляду заяву ПАТ "Укрнафта" та АРМА про надання дозволу на концентрацію у вигляді одержання "Укрнафтою" в управління активів ПрАТ "ВК "Укрнафтобуріння".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.