ua en ru

Блінкен: Україна досягає прогресу на багатьох фронтах, щоб відповідати стандартам НАТО

Блінкен: Україна досягає прогресу на багатьох фронтах, щоб відповідати стандартам НАТО Фото: держсекретар США Ентоні Блінкен (Getty Images)

Україна досягає прогресу на багатьох фронтах, зокрема у сфері безпеки й оборони, а також боротьби з корупцією. Це свідчить про виконання рекомендацій союзників для наближення до стандартів НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву державного секретаря США Ентоні Блінкена під час брифінгу.

"Впродовж останніх місяців Україна досягла значного прогресу, відтіснивши російський флот в Чорному морі, відкривши шляхи для транспортування зерна по світу", - сказав Блінкен.

Він зазначив, що Україна залучає дедалі більше приватних інвестицій та мужньо тримає позиції на полі бою. Також країна досягає прогресу у сферах врядування та безпеки, збільшення потенціалу для антикорупційних установ та посилення прозорості й підзвітності щодо наданої військової допомоги.

Держсекретар США наголосив, що це було одним із фокусів уваги зустрічі міністрів країн НАТО в Брюсселі.

"Я думаю, цей прогрес свідчить про те, що Україна сприймає наші рекомендації, рекомендації всіх союзників, та серйозно виконує важку роботу, щоб відповідати високим стандартам НАТО", - зазначив Блінкен.

Він також вкотре наголосив, що майбутнє України - в НАТО.

"Зараз наша мета - створити міст до повноправного членства, запропонувавши додаткову підтримку та кращу взаємодію в умовах, коли Україна проводить реформи, необхідні для приєднання до Альянсу", - додав держсекретар США.