ua en ru

Блінкен пригрозив Ізраїлю зміною політики США: в чому причина

Блінкен пригрозив Ізраїлю зміною політики США: в чому причина Фото: Ентоні Блінкен, держсекретар США (Getty Images)

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон може змінити свою політику у відношенні до Ізраїля. Причиною є гуманітарна ситуація і збільшення жертв серед цивільних осіб у Секторі Газа, де ЦАХАЛ продовжує операцію проти ХАМАС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

За словами американського чиновника, якщо Вашингтон не побачить змін у політиці Ізраїлю щодо захисту цивільного населення в Газі, то "відбудуться зміни в нашій власній політиці".

Відповідна заява Блінкена сьогодні, 4 квітня, пролунала після телефонної розмови між президентом США Джо Байденом і прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Як пише CNN, це може бути "найчіткішим свідченням" того, що адміністрація американського президента у відношеннях з урядом Ізраїля "втрачає терпіння на тлі величезних гуманітарних жертв".

Як зазначив Блінкен на прес-конференції в Брюсселі, жахливий напад на представників гуманітарної організації "Всесвітня центральна кухня" (World Central Kitchen) "був не першим подібним інцидентом", і випадок "має бути останнім".

Держсекретар США сказав, що "обурений" смертю семи місіонерів WCK і "рішуче засудив" це.

Він також описав неодноразові спроби уряду Ізраїлю по зменшенню шкоди цивільному населенню.

"Результати на місцях вкрай недостатні та неприйнятні", - зазначив Блінкен.