ua en ru

Бійці ЗСУ ефектно знищили російський "Солнцепек": вибухове відео

Бійці ЗСУ ефектно знищили російський "Солнцепек": вибухове відео Фото: ЗСУ ефектно знищили російську техніку на фронті (Getty Images)

Українські захисники ефектно знищили російську важку вогнеметну систему "Солнцепек" на фронті. Воїни показали відео бойової роботи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Facebook.

На опублікованих кадрах показана робота бійців 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, а також воїнів з 74-го окремого розвідувального батальйону.

Захисники у тісній співпраці виявили техніку окупантів, яку росіяни намагалися заховати поблизу посадки. Після цього українські військові завдали удару.

Профільні військові видання зазначають, що ЗСУ знищили ТОС-1А "Солнцепек" за допомогою FPV-дронів. Техніка ворога вибухнула, а потім згоріла вщент.

Ситуація на фронті

Наразі наступальні дії українських військових зосередилися на двох напрямках фронту - Бахмутському та Мелітопольському. ЗСУ атакують південніше Бахмута та, як повідомляють у Генштабі, проводжують наступальну операцію у Запорізькій області.

Важкі бої тривають біля Авдіївки, яку росіяни хочуть оточити та захопити, у районі Мар'їнки і Бахмута. Армія РФ намагається повернути втрачені позиції.

Більше про актуальну ситуацію на фронті - у матеріалі РБК-Україна.