ua en ru

"Без цього так просто не перемогти". Кулеба закликав НАТО терміново збільшити виробництво зброї

"Без цього так просто не перемогти". Кулеба закликав НАТО терміново збільшити виробництво зброї Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Країнам НАТО необхідно терміново наростити виробництво озброєння. Без цього Україні так просто не перемогти у війні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МЗС Дмитра Кулебу в інтерв'ю Politico.

"Поки ми ведемо битви сьогодні, ми повинні думати про те, як ми будемо вести битви завтра", - заявив Кулеба перед зустріччю міністрів Альянсу, який стартує сьогодні.

За його словами, у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але які не збираються продавати це в достатній кількості з політичних міркувань.

"Країни НАТО повинні почати виробництво необхідного озброєння вже сьогодні. Якщо цього не станеться, попередив він, ми не зможемо перемогти", - зазначив Кулеба.

Міністр акцентував, що коли останнього разу був на зустрічі міністрів НАТО, то прийшов із трьома словами: зброя, зброя і зброя.

"Цього разу, хоча цей запит залишається абсолютно гострим, я уточню його, сказавши, що нам потрібна протиповітряна оборона, танки і виробничі лінії", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні в Бухаресті стартує дводенний саміт НАТО. На якому зберуться міністри закордонних справ країн Альянсу та обговорять довгострокову підтримку України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.