ua en ru

"Батьківщина" не голосуватиме за закон про мобілізацію у чинній редакції

"Батьківщина" не голосуватиме за закон про мобілізацію у чинній редакції Фото: лідер партії "Батьківщина", народний депутат Юлія Тимошенко (ba org ua)
Автор: Юлія Бойко

Партія "Батьківщина" не голосуватиме за закон про мобілізацію у тому вигляді, який є зараз. Зокрема, для партії неприйнятні статті про скасування броні для інвалідів третьої групи, педагогів і студентів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на лідера партії Юлію Тимошенко у Facebook.

За її словами, мобілізація під час війни - неминуча, однак має проводитись справедливо, а українське військо обов’язково треба підсилити технологічно. Для цього державі необхідно розгорнути власне потужне військово-промислове виробництво.

У своєму відеозверненні вона також запропонувала призупинити у 2024 році виплати всіх зовнішніх і внутрішніх боргів України та скасування підвищення зарплат чиновникам.

Водночас вивільнені 650 млрд гривень Тимошенко пропонує направити на запуск потужного вітчизняного військово-промислового виробництва.

"Нам треба закон про всебічний розвиток технічно-наукових новацій для власної розробки і виробництва зброї. Ці розробки вже є, потрібна фінансова підтримка держави. Ми мусимо діяти чітко раціонально, стратегічно і переможно, а не йти в глухий кут", - наголосила Тимошенко.