ua en ru

Автокрадіжки: як убезпечити себе від злочинців

Автокрадіжки: як убезпечити себе від злочинців Ілюстративне фото (freepik.com)

Крадіжки автомобілів та речей із них - досить поширене явище. Щоб убезпечити себе від таких неприємностей, слід дотримуватися певних правил.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис Патрульної поліції Києва в Telegram.

Крадії автівок зазвичай працюють вночі, і лише вранці власники виявляють пошкоджений транспортний засіб та відсутність у ньому своїх речей.

Для того, щоб убезпечити себе від автокрадіжки:

  • Не залишайте цінні речі в салоні автомобіля. Це стосується не лише грошей, телефонів та інших гаджетів, а й документів, ключів від будинку та інших важливих речей. Якщо вам необхідно залишити автомобіль на короткий час, покладіть цінні речі в багажник або візьміть із собою.
  • Зачиняйте автомобіль на замок. Це банальна, але важлива рекомендація. Не залишайте автомобіль відкритим, навіть якщо ви відходите на кілька хвилин.
  • Обирайте безпечні паркувальні місця. Якщо у вас є можливість, паркуйте автомобіль у добре освітлених місцях, поблизу камер відеоспостереження. Уникайте паркування в темних, віддалених куточках.
  • Встановіть надійну сигналізацію. Цей пристрій може стати ефективним засобом відлякування автокрадіїв.

Якщо ви будете дотримуватися цих простих та корисних рекомендацій, то зможете убезпечити свою автівку від рук зловмисників.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.