7 помилок, яких варто уникати при використанні алюмінієвої фольги
Названо помилки, яких варто уникати при використанні алюмінієвої фольги (фото: Freepik)
Алюмінієва фольга здається невинним кухонним атрибутом, але неправильне її використання може зашкодити здоров’ю та пошкодити посуд. Зібрано 7 найпоширеніших помилок, яких варто уникати.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Уникайте використання фольги з кислими продуктами
Важливо уникати використання алюмінієвої фольги з кислими продуктами, такими як страви на основі помідорів, оцту або цитрусові.
Кислі інгредієнти можуть роз'їдати фольгу, що призводить до вимивання алюмінію в їжу, що може призвести до металевого присмаку. Надмірний вплив алюмінію з часом може бути призвести до проблем зі здоров'ям.
Не загортайте продукти для тривалого зберігання
Тривалий контакт з вологою, кислотами або солями може призвести до руйнування фольги, що призводить до проникнення алюмінію в їжу. Це може вплинути на смак їжі та з часом створити потенційні проблеми зі здоров'ям.
Натомість, для зберігання кислих продуктів використовуйте скляні, керамічні або контейнери з нержавіючої сталі. Ці матеріали не взаємодіятимуть з їжею, зберігаючи смак і безпеку.
Не використовуйте алюмінієву фольгу в мікрохвильових печах
Використання алюмінієвої фольги в мікрохвильовій печі небезпечне. Оскільки фольга виготовлена з металу, мікрохвилі відбиваються від неї, спричиняючи іскри.
Це може пошкодити внутрішню частину мікрохвильової печі, призвести до нерівномірного приготування та становити ризик пожежі. Натомість використовуйте контейнери, придатні для використання в мікрохвильовій печі або пергаментний папір.
Уникайте прямого контакту з вогнем
Фольга не призначена для тривалого впливу прямого вогню. Це може призвести до ослаблення, плавлення або загоряння фольги.
Також може відбутись виділення токсичних парів або частинок. Це особливо стосується звичайної фольги, яка тонша та менш придатна для сильного нагрівання, ніж міцна фольга.
Прямий вплив полум’я також може блокувати потік повітря навколо їжі, створюючи гарячі точки та призводячи до нерівномірного приготування.
Не використовуйте як кришку для приготування їжі
Вона не створює герметичного ущільнення, що призводить до втрати вологи та збільшення часу приготування. Погане утримання тепла порівняно з щільно прилягаючою кришкою робить її непридатною для тривалого приготування в духовці, особливо коли йдеться про кислі продукти.
Для кращих результатів використовуйте щільно прилягаючі кришки, які можуть утримувати вологу та тепло.
Уникайте використання для випічки
Хоча фольга може здатися чудовою ідеєю, щоб застелити деко, але вона може завдати більше шкоди, ніж користі:
- провідність - висока провідність може призвести до того, що печиво та інші випічки занадто швидко підрум'яняться знизу
- кислі інгредієнти - якщо кислі інгредієнти торкаються фольги, це може надати їм металевого присмаку
- легко рветься - фольга може легко порватися під час обробки, що створює небезпеку
Обирайте силіконові килимки або пергаментний папір, які рівномірніше розподіляють тепло та краще підходять для випікання.
Не використовуйте для застелення дна духовки
Застелення дна духовки фольгою може здатися чудовим способом заощадити час, щоб зібрати краплі та бруд, але це може створити більші проблеми.
Фольга відбиває тепло, що може порушити регулювання температури в духовці та спричинити перегрів. Надмірне тепло може пошкодити термостат і нагрівальні елементи духовки, що призведе до неточних показників температури та пошкодження.
Вас може зацікавити:
- В чому краще готувати страви в духовці - пергамент, рукав чи фольга
- Яким боком правильно загортати продукти у фольгу
- Як алюмінієва фольга допомагає у побуті