Пергаментний папір - простий, але універсальний помічник на кухні. Його використовують не лише для випікання, а й для зберігання продуктів та навіть у побутових лайфхаках.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern Living.
Пергаментний папір дуже зручний для розкачування тіста. Він дозволяє уникнути прилипання тіста до столу та качалки, а також мінімізує використання борошна, що робить тісто більш ніжним.
Правильно використовувати так:
Пергаментний папір часто застосовують для охолодження та зберігання печива, тортів і десертів. Він допомагає уникнути прилипання та зберігає структуру виробів.
Викладіть печиво або випічку на лист пергаменту після випікання. Тісто не буде прилипати до поверхні і десерти охолоджуються рівномірно.
Також можна використовувати для розділення шарів печива, коржів або тортів у коробках чи контейнерах.
Перевага пергаменту в тому, що він не прилипає до продуктів і стійкий до жиру та вологи, на відміну від простого паперу.
Пергаментний папір часто застосовують для обгортання сирів, ковбас та іншої гастрономічної продукції. Він допомагає зберегти свіжість і форму продуктів, не допускаючи зайвої вологості.
Основні переваги:
Перевага пергаменту перед фольгою чи поліетиленом у тому, що він не затримує вологу і не створює конденсат, що особливо важливо для твердих і напівтвердих сирів.
Можна застилати стільниці або робочої поверхні під час розкачування тіста, формування печива чи інших виробів. Пергамент запобігає прилипання тіста та забрудненню столу
Після закінчення роботи досить зняти папір, і поверхня залишається чистою без миття
Підкладка під фарби або клей
Використовується, щоб не забруднити робочу поверхню. Підходить для акварелі, гуаші, олійних фарб, клею та розчинів.
Вирізання шаблонів та трафаретів
Пергамент легко ріжеться, добре тримає форму, зручно робити трафарети для декору тортів або аплікацій.
Вас може зацікавити: