ua en ru

Павло Халімон

Досьє

Халімон Павло Віталійович - український політик, бізнесмен. Народний депутат Верховної ради 9 скликання від партії "Слуга народу".

29 серпня 2019 Павло Халімон був обраний заступником голови Комітету з питань аграрної та земельної політики. Займає посаду заступника голови парламентської фракції "Слуга народу".

Павло ХалімонФото: Павло Халімон (facebook.com PavloKhalimon)

Біографія

Народився в Чернігові 10 липня 1983 року. Вищу освіту Павло Халімон отримав у Харкові. В 2005 році закінчив факультет підготовки працівників прокуратури Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого.

Кар'єра

Трудову діяльність розпочав у 2008 році за спеціальністю в суді міста Прилуки Чернігівської області. Потім з 2012 року протягом трьох років працював начальником реєстраційної служби управління юстиції Прилук.

У 2016 році Павло Халімон зайнявся бізнесом. Обіймав посаду директора в ТОВ "Агро-хаус". Компанія спеціалізується на вирощуванні і реалізації зернових культур. Також Халімон є засновником і фінансовим директором ТОВ "Прометей-Газ 1" (вантажні перевезення, сільськогосподарська діяльність).

Будувати кар'єру в політиці Павло Халімон почав в 2014 році, коли балотувався на посаду міського голови Прилук. Через рік став кандидатом в депутати Чернігівської обласної ради, як представник партії "Наш край".

Під час президентської кампанії 2019 року ввійшов до "ЗеКоманди" і був офіційним представником Володимира Зеленського в Чернігівській області.

На парламентських виборах 2019 Павло Халімон балотувався під №55 списку партії "Слуга народу". Пройшов до Верховної Ради 9 скликання, був призначений заступником голови парламентської фракції "Слуга народу".

29 серпня 2019 Павло Халімон був обраний заступником голови Комітету з питань аграрної та земельної політики України.

Нардеп входить до складу груп міжпарламентських зв'язків з США, ОАЕ.

Сім'я

Павло Халімон одружений. Дружина Оксана займається підприємницькою діяльністю. Її батько - екс-голова районного суду Прилук Анатолій Галич. Родина Халімон виховує доньку Софію.