ua en ru

Максим Шкіль

Досьє

Шкіль Максим Вікторович – український підприємець, власник холдингу "MS Capital"

"MS Capital" Максим Шкіль заснував у 2019 році, до його складу входять: "Перша логістична компанія"; Група компаній "Автострада"; "Прилуцька аграрна компанія"; "Audi Центр Одеса Юг"; "Бехівський гранітний кар'єр".

Всі компанії створені підприємцем з нуля. Сьогодні вони займають лідируючі позиції у своїх галузях, забезпечуючи понад 6 тисяч робочих місць по всій країні. Компанії щорічно платять понад 1 млрд гривень податків і проходять фінансовий аудит за міжнародними стандартами в провідних аудиторських компаніях. У "MS Capital" реалізують програми корпоративної соціальної відповідальності, компанії підтримують профільні навчальні заклади, надають допомогу медичним закладам, проводять благодійні акції.

Максим Шкіль

Максим Шкіль: біографія

Максим Шкіль народився у Львові 19 серпня 1983 року. Отримав три вищі освіти, а також ступінь кандидата юридичних наук.

Кар'єра

Свій бізнес Максим Шкіль розпочав у 2006 році. Спільно з іноземними партнерами він створив і запустив роботу Бехівського гранітного кар'єру.

У 2011 році підприємець заснував "Першу логістичну компанію", яка спеціалізується на перевезеннях зернових залізничним транспортом. На сьогодні ПЛК є одним з лідерів у цій сфері. Компанія працює з провідними зернотрейдерами, має регіональні представництва по всій країні. ПЛК має власні інноваційні вагони-хопери й піввагони, загальний парк складається з більш ніж 1000 вагонів.

У 2015 році бізнесмен придбав корпоративні права компанії "Audi Центр Одеса Юг". Через рік побудований і введений в експлуатацію найбільший в Україні дилерський центр у форматі термінал, який також став першим центром в концепції Audi Sport. "Audi Центр Одеса Юг" займає зараз 20% ринку серед дилерів Audi в Україні.

У 2016 році Максим Шкіль заснував Групу компаній "Автострада", яка є одним з лідерів дорожньо-мостового будівництва, реалізуючи проекти будь-якого рівня складності. Компанія має власні виробничі ланцюжки та замкнутий цикл виробництва, володіє унікальним сучасним парком техніки у 2500 одиниць. Команда "Автостради" налічує понад 5000 співробітників. З першого дня в компанії впроваджені європейські стандарти якості.

У 2020 році холдинг засновує "Прилуцьку аграрну компанію". Бізнесмен інвестує кошти в покупку елеватора і корпоративних прав компанії "Курс-Агро", які стають частиною ПАК. Компанія займається вирощуванням сільськогосподарських культур в Полтавській та Чернігівській областях. Завдяки високопродуктивній організації процесів та сучасній техніці підприємства мають одні з найвищих показників врожайності в Україні.

У травні 2021 року холдинг "MS Capital" придбав 100% корпоративних прав Бехівського гранітного кар'єру. Реалізована інвестиційна програма, в результаті якої оновлено парк спеціалізованої кар'єрної техніки та матеріально-технічна база. Сьогодні БГК – один з лідерів з виробництва якісної щебеневої продукції. Кар'єр виробляє понад 2 млн тонн готового продукту на рік і відвантажує понад 100 вагонів на добу.

Сім'я, хобі, благодійність і громадська діяльність

Максим Шкіль вже понад 10 років займається благодійністю, допомагає дітям, які позбавлені батьківського піклування й опинилися в складних життєвих ситуаціях.

Компанії, що входять в "MS Capital", є соціально відповідальними, підтримують профільні навчальні заклади, медичні установи, допомагають в реалізації спортивних ініціатив, зокрема в таких видах, як стронгмен і вільна боротьба.

Крім підприємницької діяльності та благодійності Максим Шкіль очолює Комітет з питань інфраструктури Федерації роботодавців України.

Бізнесмен одружений і виховує двох дочок. Серед спортивних захоплень – тренування з боксу і кроссфіту, також більярд.

Додаткові матеріали

Профіль у Facebook: https://www.facebook.com/shkil.maksim