ua en ru

Клочко

Матеріали по темі
Досьє

Андрій Клочко - український політичний діяч, менеджер. Народний депутат Верховної ради IX скликання від партії "Слуга народу".

29 серпня 2019 року Андрій Клочко був призначений на посаду голови Комітету парламенту з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Андрій КлочкоФото: Андрій Клочко (facebook.com Andriy.Klochko)

Біографія

Андрій Андрійович Клочко родом із Києва. Дата народження: 16 березня 1981 року. Першу вищу освіту здобув на факультеті електроніки Київського політіехніческого інституту. Потім навчався в Українській академії менеджменту і бізнесу (спеціальність "економіка").

Андрій Клочко також закінчив бізнес-школу International Management Institute в Києві, де отримав ступінь МВА. Є аспірантом Національної академії державного управління при Президентові України.

Кар'єра

Першим місцем роботи Андрія Клочка був медіа-холдинг "Главред", займав посаду начальника департаменту продажів. Пізніше перейшов на посаду директора з продажу в ТОВ "Агропродекспорт". У 2017 році Андрій Клочко став виконуючим директором компанії "Хлібарський".

У 2018 році Клочко перейшов працювати у сферу освіти. У Київському національному університеті будівництва і архітектури працював провідним спеціалістом відділу міжнародних відносин, потім - проректором навчального закладу.

Політична кар'єра Андрія Клочка почалася з участі в парламентських виборах 2014 року. Балотувався по мажоритарному 217 округу від "Блоку лівих сил". У 2015 році брав участь у виборах до Київської міської ради по 27 округу від партії "Відродження".

За результатами дострокових парламентських виборів влітку 2019 року Андрій Клочко був обраний від партії "Слуга народу" в загальнодержавному окрузі (№ 83 партійного списку).

29 серпня 2019 року Клочко Андрій Андрійович зареєстрований народним депутатом Верховної ради 9 скликання. У той же день призначення головою профільного парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Є активним громадським діячем - голова громадського об'єднання "Коло" (захист тварин), віце-президент української спортивної Федерації петанку.

Сім'я

Андрій Клочко перебуває у шлюбі з 2007 року. Дружина - Неля Володимирівна. Діти: Адріан і Евеліна.