ua en ru

В зоні ЧАЕС затримали трьох "туристів" з Чехії

В зоні ЧАЕС затримали трьох "туристів" з Чехії Фото: Чорнобильська АЕС

У зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) міліція затримала трьох громадян Чехії, які проникли на територію без відповідного дозволу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Київській області.

"Вчора, 19 квітня, у Київській області під час патрулювання території зони ЧАЕС біля села Терехи працівники міліції виявили та затримали трьох осіб, які незаконно проникли на територію зони відчуження з метою туризму", - йдеться в повідомленні.

Затримані виявилися громадянами Чехії. Як з'ясувалося, 28-річний та 33-річний чоловіки та 25-річна дівчина проникли на територію зони відчуження ЧАЕС з метою туризму без відповідного дозволу.

За вказане правопорушення громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 46-1 КУпАП (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення. Правоохоронці видворили затриманих іноземців за межі зони відчуження.

Міліція нагадує, що відвідування зони навколо ЧАЕС без дозволу та супроводу небезпечно з-за ймовірності отримати певну дозу радіації або стати жертвою руйнувань будівель, що знаходяться в аварійному стані.В зоні ЧАЕС затримали трьох "туристів" з Чехії

Нагадаємо, в квітні ЧАЕС офіційно перейшла до зняття з експлуатації.