ua en ru

Журналісти оприлюднили новий масив компромату на чиновників із 50 країн

Журналісти оприлюднили новий масив компромату на чиновників із 50 країн Фото: витік даних (Pixabаy)

Новий масив секретних документів уже охрестили "Райськими паперами"

Журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) 5 листопада 2017 року оприлюднили новий масив секретних документів, у яких ідеться про податкові лазівки та резонансні ділові контакти високопоставлених осіб. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що репортери з різних країн дослідили 13,4 млн документів. Серед іншого йдеться про архів юридичної компанії Appleby з Бермудських островів, яку вважають одним із провідних реєстраторів офшорних компаній, а також фірму з Сінгапуру.

Повідомляється, що новий витік даних, який журналісти за масштабами порівнюють з "панамськими паперами", назвали "райськими паперами". У цих документах згадуються імена понад 120 політиків із майже 50 країн світу, а також підприємства, спортсмени, бізнесмени та інші високопоставлені особи.

Зокрема в документах фігурують дані про радників, чиновників та інших наближених до американського президента Дональда Трампа осіб. Також ідеться про їхні ділові контакти з Росією. У повідомленні також згадується британська королеву Єлизавета ІІ, колишній німецький канцлер Ґергард Шредер, а також такі фірми, як Nike, Apple, Deutsche Post, Siemens, Allianz та Bayer.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після кібератаки в 2016 році хакери могли викрасти дані клієнтів офшорів на Бермудських островах.