ua en ru

На заході Франції стався сильний землетрус

На заході Франції стався сильний землетрус Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Потужність землетрусу склала 5,1 балів

На заході Франці у п'ятницю, 21 червня, стався сильний землетрус магнітудою 5,1 балів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Independent.

Як заявили у французькій Національній сейсмічній службі, епіцентр землетрусу, що сколихнув всю Францію, знаходився поблизу міста Брессюїр, що на заході країни.

Зазначається, що земні поштовхи були відчутні по всій країні, зокрема, в Ле-Мані, Нанті, Ренні, Кані, Бордо та Нормандії. Наразі інформації про пошкодження чи постраждалих не надходила.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Японському морі поруч з префектурою Ямагата (Японія) стався сильний землетрус магнітудою 6,7 балів. Внаслідок землетрусу постраждала щонайменше 21 людина. Більшість постраждалих - літні люди, які отримали різні травми в результаті падінь через підземні поштовхи.

РБК-Україна писало, що біля берегів Японії у вівторок, 18 червня, через землетрус магнітудою 6,8 балів утворилося цунамі заввишки близько 1 м. Землетрус, який спровокував цунамі, стався біля північного узбережжя японського острову Хонсю

Крім того, 16 червня в Тихому океані були зафіксовані два сильні землетруси. Один землетрус магнітудою в 7,2 балів стався поблизу берегів Нової Зеландії, ще один землетрус був зафіксований поблизу острівного королівства Тонга. Потужність другого землетрусу досягала 6,1 балів.