ua en ru

У Тихому океані зафіксували два сильні землетруси

У Тихому океані зафіксували два сильні землетруси Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Біля берегів Нової Зеландії були зафіксовані підземні поштовхи магнітудою 7,2

Біля берегів Нової Зеландії зафіксовано сильний землетрус магнітудою 7,2 бала. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Геологічну службу США.

Згідно з розміщеним на її сайті даними, підземні поштовхи відбулися 15 червня о 22:55 за часом UTC (16 червня 01:55 за Києвом).

Осередок землетрусу залягав на глибині 34,4 км, а епіцентр розташовувався на відстані 103 км на північний схід від острова Л'Есперанс.

Інформації про жертв або руйнування немає.

Геологічна служба також повідомила про землетрус магнітудою 6,1 бала о 21:56 за UTC (16 червня 00:56 за Києвом) біля берегів острівного королівства Тонга в Тихому океані.

Епіцентр цього землетрусу розташовувався за 97 км на північний схід від міста Охонуа на острові Еуа, а осередок залягав на глибині 10 км; про можливі руйнування, жертви або загрозу цунамі також не повідомляється.

Нагадаємо, 3 червня у Туреччині недалеко від Стамбула стався землетрус магнітудою 4,6, епіцентр підземних поштовхів залягав на глибині 7 кілометрів, руйнувань не зафіксовано.

Водночас в Албанії 1 червня в результаті землетрус з магнітудою 5,3 бала на південному сході від столиці в сільських районах поранення отримали щонайменше 2 людини і було пошкоджено щонайменше 5 будинків.