ua en ru

Затримані в ході стрілянини у Києві підозрюються у розкраданні коштів "Прайм-Банку", - МВС

Затримані в ході стрілянини у Києві підозрюються у розкраданні коштів "Прайм-Банку", - МВС Фото: стрілянина у Києві

У відомстві прогнозують подальші затримання по даній справі

Троє чоловіків, які були затримані в ході сьогоднішньої стрілянини в центрі Києва, підозрюються в розкраданні коштів ПАТ "Прайм-Банк". Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"Мова йде про те, що до введення тимчасової адміністрації в ПАТ "Прайм-Банк", з метою розкрадання... надано кредитів на 170 млн грн. Це сталося восени 2014 р. з порушенням чинного законодавства... Розслідування встановило, що джерелом виданих кредитів були кошти, отримані в результаті протиправної діяльності з мінімізації податкових зобов'язань, легалізації грошових коштів без податкового обліку підприємства з ознаками фіктивності на початку процедури ліквідації цього банку", - розповів Шевченко.

Він зазначив, що ще до введення тимчасової адміністрації в банку десь 120 млн грн з цієї суми були переведені на рахунки однієї страхової компанії і заявлені до реєстру на виплати.

За словами Шевченка, сьогоднішні троє затриманих мають відношення до діяльності конвертаційного центру з річним оборотом 1,5 млрд грн. У МВС прогнозують подальші затримання по даній справі.

Відзначимо, що "Прайм-Банк" належить дружині колишнього народного депутата від Партії регіонів Олександра Волкова - Майї Волкової.

Нагадаємо, раніше у прокуратурі Києва заявили, що проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом розкрадання грошових коштів одного зі столичних банків (ч. 5 ст. 191 КК України).

Зокрема, сьогодні в рамках розслідування цього кримінального провадження на підставі судових ухвал правоохоронцями було проведено низку слідчих дій - обшуків за місцем роботи, проживання, а також в автомобілях осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину.