ua en ru

Біля скандальної забудови на Осокорках почалися сутички

Біля скандальної забудови на Осокорках почалися сутички Фото: паркан біля забудови на метро "Осокорки"

Є постраждалі, міліція затримала ряд активістів

У Дарницькому районі Києва біля станції метро "Осокорки" біля скандальної забудови почалися зіткнення між громадськими активістами чисельністю близько 150 осіб і "титушками" у камуфляжній формі, яких налічується 50-60 осіб, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомляється, зіткнення почалися після того, як кілька активістів спробували витягнути стовпчики з огорожі навколо скандальної забудови на "Осокорках".

У свою чергу "титушки" відтіснили натовп активістів бойовими порядками, стріляючи цілеспрямовано в натовп ракетницями і димовими шашками. Активісти відповідають їм камінням і палицями.

Кілька десятків людей отримали травми, у деяких розбиті носи.

На місце подій вже прибув глава МВС м. Києва генерал-майор Олександр Тререщук. Після його появи зіткнення на деякий час припинилися, міліція почала відтісняти активістів і "тітушок", але періодично сутички відбуваються знову.

Міліція вже затримала декілька активістів і "тітушок" у балаклаві. Мітингувальники не збираються розходитися, вони продовжують ламати паркан.

Нагадаємо, сьогодні у Дарницькому районі Києва біля станції метро "Осокорки" невідомі знову встановили паркан навколо скандальної земельної ділянки, на якій заплановано будівництво торгового центру. За словами місцевих жителів, паркан почали встановлювати вночі. Днем на будівельному майданчику з'явився екскаватор, який почав земельні роботи.

Раніше, наприкінці квітня, на забудові вже виникав конфлікт. Так, 23 квітня, в зіткненнях на забудові біля метро "Осокорки" в Києві постраждали три міліціонера. Тоді на забудову біля станції метро "Осокорки" прийшли близько 200 агресивно налаштованих громадян, які почали ламати паркан забудови і палити шини.